Нашата успешната приказна започна на 04.05.2011година кога ја отворивме првата од редот станици за технички преглед на Супер Ауто Контрол на патот од Бутел кон Мирковци. Станицата е опремена со најсовремена апаратура за испитување на техничка исправност на возила и веќе 11 години успешно работиме и опслужуваме повеќе од 15 000 возила годишно.
Приказната продолжи со отворање на втората станица за технички преглед на Супер Ауто Контрол во 2013-та година во Шуто Оризари по примерот на станицата во Бутел, со најсовремена опрема и стручен кадар која успешно работи до ден денес.
Во 2014-та година одлучивме да ја прошириме нашата дејност со техничка служба со која тимот на Супер Ауто Контрол станува поголем за неколку Машински, Сообраќајни и Електротехнички Инженери кои со своето искуство, знаење и вештини успешно се справуваат со секаков вид на преправки, атести и хомологации на секаков вид на возила. Тогаш го креиравме инспекциското тело Центар за возила САК.
Потоа, во 2015-та година се проширивме уште на една локација во Визбегово, каде веќе 7 години успешно работиме и сме во постојан раст на задоволни клиенти.
Во 2020-та година Супер Ауто Контрол освоивме нова територија и започна нова приказна на другата страна на градот. Овој пат отворивме ултра модерна станица во Јурумлери со најсовремена опрема за технички преглед на возила.

Станица за технички преглед - Бутел
Станица за технички преглед - Брњарци

Последна од низата станици за технички преглед ја отворивме во Гази Баба во с. Брњарци на патот кон Арачиново и сега веќе броиме пет станици за технички преглед кои успешно работат и опслужуваат преку 50 000 задоволни клиенти годишно.

Во секоја од станиците за технички преглед на Супер Ауто Контрол има и референт по моторни возила од МВР кој секогаш е тука за клиентите да ја продолжат регистрацијата, да ја променат сопственоста или да добијат таблици за своите возила.

На располагање на клиентите е и експозитура на Централна Кооперативна Банка за навремено извршување на секакви уплати и исплати без гужва и чекање.
Регистрирањето на возило во Станиците за технички преглед на Супер Ауто Контрол е задоволство. Секогаш најбрзо, најквалитетно и најевтино!

Во 2022-ра година очекувајте не на нова локација поблиску до вас бидејќи затоа и постоиме.